24. marraskuuta 2009

Kangaslokerikko


Tänään tytön päiväuniaikaan kerkesin hieman ompelemaan ja syntyi tällainen kangaslokerikko, jossa voi säilyttää vaikka joulukortteja.

Myytävänä, kysellä voi sähköpostitse.

23. marraskuuta 2009

Amineko



Tämän kissan tekemiseen sain innostuksen Suden silmukat -blogista. Sieltä löytyi toinen toistaan suloisempaa kattia erivärisinä. Etsiessäni ohjetta tähän virkattuun kissaan löysin paljon tietoa japanilaisesta käsityöstä. Amigurumi on Japanista kotoisin oleva käsityölaji. Siinä neulotaan tai virkataan pieniä hahmoja, nukkeja ja eläimiä, jotka sitten lopuksi täytetään. Virkattu kissa on japaniksi amineko.
Kissan virkkaaminen oli loppujen lopuksi melko helppoa ja se valmistui nopeasti. Laitoin täytteeksi vanun lisäksi lasihelmiä tassuihin ja vartalon "pohjalle". Tassut asettuvat paremmin kun niissä on hieman painoa. Kivaa pientä näpertämistä, tällaiseen voi laittaa muista töistä jääneet langan loput, itse käytin Novitan Cotton luxus puuvillalankaa + nro3 koukkua.

15. marraskuuta 2009

Joulukalenteri






Sain vihdoinkin valmiiksi toisenkin joulukalenteriprojektini. Idean tähän sain mistäpä muualta kuin tildakirjasta, jossa oli tällaisia joulusukkia. Sukat sain kyllä valmiiksi jo aikaa sitten, mutta pähkäilin pitkään, tekisinkö niille taustan vai ripustaisinko ne jotenkin...johonkin. No, päädyin sitten tähän narusysteemiin, kun muistin että minulta löytyy noita vanhoja pyykkipoikia. Tämän kalenterin ripustaminen seinälle vaatii kyllä parin naulan tai koukun lyömistä seinään. Tai voihan niille keksiä jonkin muunkin ripustustavan omien tilojen mukaan.

13. marraskuuta 2009

Hiiriä!


Tämän hiiruporukan ompelin kesällä. Ohje löytyy Tone Finnangerin kirjasta Satumainen Talvi. Tästä porukasta kaikki muut ovat lähteneet maailmalle, vain sininen hiirulainen odottaa vielä uuden kodin löytymistä. (myyty)

9. marraskuuta 2009

Rautalangasta



Olin viikonloppuna työväenopiston rautalankakurssilla. Tosi mukavaa puuhastelua, vaikka aika vaikea materiaali tuo metallilanka onkin minun mielestäni. Sain 12 tunnin aikana aikaiseksi pari koukkua, tuikkulyhdyn, kruunun näköisen koristeen vaikka kukkaastiaan laitettavaksi ja sitten tuollaisen kanaverkosta tehdyn astian kansineen. Lisäksi sain haavoja käsiini ja vesirakon peukkuuni :)

6. marraskuuta 2009

Virkattu peitto



Tämän peitto on virkattu 270kpl *isoäidinneliöstä* neljällä eri värillä. Peitto valmistui iltaisin telkkarin katselun ohella, joitakin kuukausia siinä kului. Palojen virkkaaminen oli ihan mukavaa puuhaa, mutta tylsin vaihe peiton tekemisessä oli palojen yhdistäminen, tuntui että siihen meni eniten aikaa. Viimeisenä silauksena peiton ympärillä pitsireunus :)

4. marraskuuta 2009

Mansikkapipo


Löysin viime viikolla kirpputorilta käsityölehden (Suuri Käsityölehti 6-7/2007), jonka kannessa oli suloinen vauva mansikkapipoineen. Lehti täytyi siis ostaa ja suunnata seuraavaksi lähimpään lankakauppaan ostamaan punaista ja vihreää... Valitsin Novitan Kotiväkilangan, koska se oli ainoa puuvillalanka, josta löytyi kyseiset värit ja tähän aikaan vuodesta muutenkin taitaa olla suurempi menekki villalangoilla, joten valinnanvaraa ei paljon ollut.
Olen neulomisessa vielä ihan aloittelija. Parit lapaset, yhdet sukat ja joitakin kaulahuiveja olen joskus neulonut, eli oikeat ja nurjat silmukat osaan tehdä, mutta niiden osaaminen riitti tämän pipon neulomiseen. Uusi juttu minulle oli kahdella värillä neulominen ja siinä olikin vähän hankaluutta kuljettaa toista lankaa mukana sotkematta niitä ja neulomatta niitä liian kireälle. Tein pipon sukkapuikoilla, mutta varmaan siistimpää jälkeä olisi saanut pyöröpuikoilla. Minulla ainakin meinaa puikon vaihdon kohtaan jäädä hieman pitempi lanka, joka näkyy lopputuloksessa. Neulomani pipo on 9kk ikäiselle ajatellen ensi kevättä, jolloin se olisi tytölleni sopiva. Tällä hetkellä se on vielä hieman liian iso...

2. marraskuuta 2009

Kransseja




Muistoja kesästä ja kukkasista tähän syksyn pimeyteen. Silkkikukka + kuumaliima + kranssipohja...