26. tammikuuta 2010

Harjoitukset jatkuu..

Kutomisharjoitteluni osa 2.. ylivetokavennus, langankierto, vahvennettu neule. Nämä termit olivat minulle vielä kaksi viikkoa sitten tuntemattomia käsitteitä, mutta neulojan käsikirjan avulla ja rautaisella kärsivällisyydellä sain nämä sukat valmiiksi. Täytyy kyllä myöntää, että välillä meinasi usko loppua ja kutimet olivatkin välillä jäähyllä, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta sain kun sainkin toivomani lopputuloksen. Olen yhdet sukat kutonut joskus aikaisemmin, mutta kantapään kohdalla täytyi ohjeita tavata sana sanalta, eikä ollut minkäänlaista muistikuvaa kantalapusta tai silmukoiden poimimisista. Seuraava neulemalli on jo mielessä, mutta valmistuminen saattaa mennä vasta ensi talven pakkasille, taitaa olla tämän talven neulomisharjoitukset tässä.

Ohje löytyy täältä.

6 kommenttia:

 1. Kylläpä olet hienot sukat tehnyt, pitäisi varmaan itsekin joskus kaivaa kutimet esille, kahdet sukat olen elämäni aikana tehnyt, uskaltaisinkohan sillä kokemuksella tehdä samanlaiset kuin sinä?

  VastaaPoista
 2. Ai niin, toivottavasti sille "taululle" löytyy käyttöä, jollei muuten, niin laita eteenpäin ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat.
  Perusteelliset ohjeet ovat oiva apu.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit sukat olet kutonut! Sukissa on tosiaan haasteellista se, että pitää tehdä kaksi kertaa, tosin toinen kerta voi sen kantapään kanssa ainakin olla jo helpompaa :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä sait aikaiseksi kauniit sukat. Mistä löysit mallin, vai suunnittelitko itse ? On niin nätit , että minäkin haluaisin tehdä tuommoiset :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista!

  marikan: sullahan on sitten tuplasti enemmän kokemusta sukkien kutomisesta kuin mulla, joten puikot heilumaan vaan.. varmasti onnistut!

  Sude: laitoin ohjeen linkin tekstin loppuun.

  VastaaPoista