4. marraskuuta 2009

Mansikkapipo


Löysin viime viikolla kirpputorilta käsityölehden (Suuri Käsityölehti 6-7/2007), jonka kannessa oli suloinen vauva mansikkapipoineen. Lehti täytyi siis ostaa ja suunnata seuraavaksi lähimpään lankakauppaan ostamaan punaista ja vihreää... Valitsin Novitan Kotiväkilangan, koska se oli ainoa puuvillalanka, josta löytyi kyseiset värit ja tähän aikaan vuodesta muutenkin taitaa olla suurempi menekki villalangoilla, joten valinnanvaraa ei paljon ollut.
Olen neulomisessa vielä ihan aloittelija. Parit lapaset, yhdet sukat ja joitakin kaulahuiveja olen joskus neulonut, eli oikeat ja nurjat silmukat osaan tehdä, mutta niiden osaaminen riitti tämän pipon neulomiseen. Uusi juttu minulle oli kahdella värillä neulominen ja siinä olikin vähän hankaluutta kuljettaa toista lankaa mukana sotkematta niitä ja neulomatta niitä liian kireälle. Tein pipon sukkapuikoilla, mutta varmaan siistimpää jälkeä olisi saanut pyöröpuikoilla. Minulla ainakin meinaa puikon vaihdon kohtaan jäädä hieman pitempi lanka, joka näkyy lopputuloksessa. Neulomani pipo on 9kk ikäiselle ajatellen ensi kevättä, jolloin se olisi tytölleni sopiva. Tällä hetkellä se on vielä hieman liian iso...

2 kommenttia:

  1. Oih miten suloinen mansikkapipo, onpahan hiukan kasvuvaraa! ;)

    VastaaPoista
  2. Hieno mansikkapipo minun mielestäni! Nuo puikkojen vaihtokohdat on minullekin olleet aina ongelmallisia, siihen tosiaan auttaa ne pyöröpuikot. Tosin jos työ on suhteellisen pieni niin ei taida pyöröpuikoilla oikein onnistuakaan. Siitä ne taidot äkkiä karttuu neuloessa :)

    VastaaPoista